Kørekort – taxa

Erhvervskort til lille bil (taxa) kan gennemføres på ca. 1 mdr.​

Teoriprøve
Du må, i forbindelse med teoriprøven til lille erhvervskørekort, højst have 3 fejl ud af de 25 billeder som prøven indeholder. Teoriprøven er helt den samme som til almindelig bil.​

Køreprøve
Køreprøven til lille erhvervskørekort kan deles op i 3 dele;

  • De første 15 minutter overhøres du i teknik og udstyr. Du skal blandt andet have et indgående kendskab til taxiens indretning og udstyr samt bilens styretøj, bremser, lygter, bærende dele, spejle osv.
  • Som næste del af prøven, vil du af den sagkyndige få en adresse, som du skal køre til. Du har her 3-5 minutter til at finde adressen i Kraks vejviser og planlægge din rute. Som tommelfingerregel er det sådan, at hvis du kun bruger ca. 3 minutter har du tid til, at lave et kort stop undervejs for at tjekke din rute, men bruger du 5 minutter til planlægningen skal du køre direkte til adressen uden stop undervejs.
  • Herefter vil du få adresse nummer 2, der foregår på samme måde.
  • Den sidste del af prøven, foregår ved at der under hele prøven vil foregå en vurdering af, om du kan køre erhvervsmæssig personbefordring. Det vil sige om du kan køre pænt med kunderne og overholde de gældende færdselsregler.

Adgangskravene er her
​Du skal være fyldt 21 år, være i besiddelse af kørekort til almindelig bil, kategori B, og have rutine i at køre bil i Danmark. Du skal kunne opnå tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring til taxi. Borgerservice foretager vurdering af såvel helbredsmæssige, som strafferetslige forhold.

​De helbredsmæssige forhold inkluderer primært:

  • At du skal have tilstrækkeligt syn på begge øjne evt. med korrigerende glas(min grænseværdi på 0,8 på det bedste øje og 0,5 på det dårligste øje)
  • At du ikke må lide af dobbeltsyn
  • At du ikke må lide af bevidsthedsforstyrrende sygdomme.

​Hvis du er indvandrer eller flygtning må du ikke have flere problemer med det danske sprog end gennemsnittet af de danskfødte deltagere. Derudover skal du kunne dokumentere, at du har gennemført uddannelsesforløb, hvor du har opnået sprogfærdigheder svarende til “Prøve i Dansk 3″, samt at du har opnået to-kulturel kompetence.

Tidligere straffede personer
Hvis du tidligere har været straffet, kan dette være en hindring for din ret til at køre taxi, derfor skal du gøre følgende før du kommer på kursus:

Taxinævnet i Region Hovedstaden skal vurdere om strafforholdet får indflydelse på din ret til at opnå Førerkort (Udenfor Storkøbenhavn er denne opgave pålagt kommunen). Du skal derfor henvende dig til Taxinævnet i Region Hovedstaden med en udskrift af dommen. Når/hvis du får grønt lys fra Taxinævnet i Region Hovedstaden går du videre til næste punkt. Du kan nu ansøge om erhvervskørekortet på det lokale borgerservicekontor.

Tilmeld dig i dag!

Tilmeld dig et hold i dag – eller ring på tlf. nr.: (+45) 30 82 34 12 eller send os en email på jetteblak@live.dk hvis du har spørgsmål.

[contact-form-7 id=”45″]
Jettes Køreskole